10 olyan dolog, amit a fiús anyák tapasztalnak

fiús anyák

Vannak dolgok, amiből minden fiús anyának kijut az életben. Nem csupán az állva pisilés módszerének megtanításáról van szó, hanem rengeteg, tesztoszteron indukálta cselekedet helyes útra terelése nyomja a fiús anyák a vállát. Lássunk párat belőle!

1. Az emberek sajnálkozása

A sajnálkozó tekintet és a „Nem szeretnének egy kislányt is?” kérdések szörnyen irritálóak és nyomasztóak tudnak lenni. Egyes emberek fejében valami okból sziklaszilárd elképzelés él arról, hogy lányos anyának lenni jobb és élvezetesebb, mint fiús anyának.

2. A fiús anyák nem vehetnek részt az esküvői ruha kiválasztásában

Titokban sok anya elképzeli, milyen csodálatos lesz majd a gyönyörű nővé serdült leányával besétálni egy esküvői ruhaszalonba és kiválasztani az álomszép öltözetet, amiben majd a kicsi lánya mindenkit elkápráztat szépségével a Nagy Napon. Nos, a fiús anyák ebből kimaradnak! De egy jó leendő anyós-leendő meny kapcsolat kialakításával pótolható.

3. Kötelességüknek érzik, hogy a jövő nemzedékének tökéletes férfiját felneveljék

A fiús anyák nem csupán arra ügyelnek, hogy a gyerek majd tudjon kereket cserélni és hőlégfúvót használni, hanem arra is, hogy a mosogatásnál, vagy egy kisbaba tisztába tételénél se akadjanak gondjai.

4. A fiús anyák lakása úgy néz ki, mintha bombát robbantottak volna

A fiúgyerekek nagy felfedezők. Nagyon izgatja őket a tárgyak működése, felépítése, úgyhogy mindent megtesznek, hogy kíváncsiságukat kielégítsék. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy mindent szétszednek, ha szétszedni nem lehet, akkor pedig ripityára törik. A fiús szülők otthonai néha olyanok, mintha tornádó söpört volna végig rajtuk.

5. A fiús anya a gyereknevelés során traumatológiai nővérré képezi magát

A gyerekben ott a leküzdhetetlen vágy, hogy mindenhova felmásszon, és mindenhova bebújjon. Veszélyérzete nagyjából nulla, így minden fiús anya megjárta már párszor a traumatológiát. Persze amikor sokadik alkalommal zuhan a gyermek mintegy másfél métert, már be sem viszi az ügyeletre. Úgyis kívülről fújja az agyrázkódás tüneteit! Csak akkor indulnak, ha tapasztal valami szokatlant, nem akar feleslegesen még egy koponyaröntgent, van már elég fotó arról, hogy a gyereknek van agya. Maximum nem használja vagy nem arra, amire szeretnénk!

6. A toxikológia szintén nem ismeretlen terület

A felfedezés vágya arra is vonatkozik, hogy mindent ki akar próbálni és mindent meg akar kóstolni. Legyen az egy ismeretlen növény, vagy a pocsolyából kihalászott cigicsikk. A fiús anyák tudják, hogy egy gyerek mindent, de mindent túlél. (Vagy legalábbis nagyon remélik.)

7. A fiús anyák hatékonyak a konyhában

Inkább a kamaszkortól jellemző tünete a fiús anyaságnak. A kamaszok mellett gyakran előfordul, hogy nagyon gyorsan kell nagyon sok ételt elkészíteni, lehetőleg húst, hússal. A kamaszfiúk anyukájának ez a kihívás is ismerős és könnyen teljesíthető.

8. Senki nem jár rá a fiús anya parfümjeire és a ruhatárára

Egy fiús anyukát biztosan nem ér olyan kellemetlen meglepetés, hogy valaki használja a parfümjét, vagy a testápolóját, ezért egyszer csak rádöbben, hogy elfogyott. Öltözködés közben sem éri olyan kellemetlen meglepetés, hogy a felvenni kívánt öltözék koszosan pihen a szennyestartóban. A fiúk egész biztosan nem nyúlnak hozzá az anyjuk piperecikkeihez és ruháihoz!

9. Erős bennük a vágy, hogy ne „anyuka egyetlen pici fiát” neveljenek

Minden fiús anya azt mondja magáról, hogy számára fontos, hogy a gyerek független férfi legyen, aki majd a saját családjához ragaszkodik elsősorban, nem anyucihoz. Már csak azért is, mert sokszor érzik, hogy belefáradtak a gyereknevelésbe. Aztán jönnek az unokák, és az energia visszatér. A gyerek pedig olykor mégis anyuci pici fia lesz/marad.

10. Egyesek szerint megússzák a hisztiket

A közvélekedés szerint csak a lányok hisztiznek. Akik ezt állítják, valószínűleg még nem próbálták meg elvenni a TV távirányítóját egy kamaszfiú kezéből. A srácok is hajlamosak lehetnek magas frekvencián és drámai módon kifejezni ellenvéleményüket. Nyugodtan mondhatjuk, ez sem kellemesebb, mint a lányok esetében!

Forrás: toptalq

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.