101 ötletes játék gyerekeknek a szabadban

101 ötletes játék

Csigafutóverseny, kotyvasztótábor, babbal felfuttatott indiánsátor, vesszőfonás, csapdaállítás, hólámpás készítése és további 95 játék, amelyek képesek arra, hogy a tévé előtt gubbasztó gyereket kicsábítsák a szabadba. A 101 ötletes játék című most megjelent kézikönyv ehhez nyújt gyakorlati segítséget minden szülőnek. Játékok arzenálját vonultatja fel a mindennapokra, szülinapi zsúrokra, télre, nyárra, kicsiknek és nagyobbaknak.

Bár minden szülő tudja, hogy a szabadban töltött játék a lehető legjobb a gyermekének, manapság a gyerekeket egyre nehezebb rávenni arra, hogy otthagyják a tévét, számítógépet. Külföldi felmérések alapján a 9-12 éves korosztály hetente 9 órával kevesebbet tölt a szabadban a 25 évvel ezelőtti kisgyermekekhez képest.

És ki ne hallotta volna a gyerekétől, hogy „unatkozom, mit csináljak idekint”? Dawn Isaac, a háromgyerekes kertépítő mérnök először saját gyerekeinek kezdte gyűjteni a játékokat, majd könyvbe rendezte őket.

A 101 játék a szabadban egy praktikus kézikönyv, mely minden évszakra játékok arzenálját vonultatja fel, olyan érdekesen, hogy a gyerekek rögtön kedvet kapnak, hogy kipróbálják őket. Akad köztük olyan ötlet, melynek megvalósításához rövid időre van szükség, de van olyan is, amely egy egész napra szól.

A játékok, kincsvadászatok, kertészkedés leírása könnyen követhető, rajzokkal és színes fotókkal illusztrált. Az ötletek között szerepel emberi mutatóval működő napóra, a fizikaórán is bemutatható napelemes sütő, szivárvány salátaágy ültetése vagy zseblámpás fogó.
A gyakorlatias kézikönyv használatához nincs szükség kertre, egy közeli parkban, séta közben, vagy akár egy kicsi erkélyen is megvalósítható sok ötlet.

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.