5 dolog a péniszről

fiús pénisz

Egy amerikai anyuka arra jött rá, hogy azok az anyák, akik fivérek nélkül nőttek fel, semmit nem tudnak a fiúk neveléséről. A péniszről pedig végképp semmit. Összeszedett hát néhány – szerinte – fontos tudnivalót, hogy a fiús anyukák ne ijedjenek meg, és ne hívják rögtön kétségbe esve a gyerekorvost, ha valami számukra meglepőt, szokatlant tapasztalnak.

1. Előfordulhatnak nagyon korai erekciók

Akár 2 hetesen. Ezen lehet, hogy meglepődsz majd, de ez teljesen normális. Aggodalomra semmi ok, minden a legnagyobb rendben. Ez nem jelenti azt, hogy merevedési zavara lesz majd fiatal korában, mert túl sok erekciója volt élete korai szakaszában.

Azonban emiatt könnyebben szembe pisilheti magát pelenkázáskor, úgyhogy jobb, ha sietsz!

2. Ha valami köré tekeredik, az fájhat

Nagyon nehéz szenvedni látni a csöpp fiadat, mielőtt képes lenne elmondani, hogy mi a baj. Ha a kisfiad összegörnyed, vagy a hasára vagy lágyékára mutogat, ellenőrizd a péniszét, főleg mielőtt berohansz vele a kórházba, mert azt hiszed, hogy mondjuk vakbélgyulladása van. Lehetséges, hogy csak valami rátekeredett a fütyijére. Ez általában emberi haj szokott lenni, ami olyan szorosan rácsavarodhatott, hogy törheted a fejed, hogy hogyan szedd le róla. Csak fogj egy nagyítót, meg egy csipeszt és minden rendben lesz!

3. Sírhat, ha észreveszi, hogy az apjának nagyobb van

Ha a fiad együtt fürdik az apjával, eljöhet az az idő, amikor észreveszi a különbségeket azon a bizonyos tájékon. Lehet, hogy elszomorodik, amiért apáé nagyobb.
Remélhetőleg apa egyszerűen csak elmagyarázza neki, hogy ez azért van, mert apa már felnőtt és az övé is nagyobb lesz majd amikor megnő, úgyhogy aggodalomra semmi ok.
Azonban, ha apa elégedett a fia megjegyzéseivel és közli veled, hogy a gyerek irigyli a férfiasságát – miközben törölközik és nézegeti magát a tükörben, amikor a fürdőbe siettél, hogy megnézd miért sír a fiad -, akkor lehet, hogy te leszel az, akinek fel kell majd világosítania a kicsit.

4. Mikor megtanul beszélni ez egy gyakori téma lesz

Ha bármi különlegeset fog tapasztalni, el fogja mondani. Ha hozzáragadt a lábához a kukija, el fogja mondani. Ha aggódik, mert a heréi nem egyformák, el fogja mondani. Ha izzadt, el fogja mondani. Ha csípi a klóros víz, el fogja mondani. Ha ezek közül bármi nyilvános helyen történik, nem számít, akkor is el fogja mondani.

5. Lehet, hogy méregeti majd

A kisfiúk szeretnek mérni dolgokat. Ha a te fiaddal is ez a helyzet, fektess be egy puha (pl textil) mérőszalagba. Egyébként is sokkal biztonságosabb ez az eszköz mérésekhez, de még inkább az, ha a megmérni kívánt dolog a kukija.

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!
Kép: Pixabay.com
Forrás

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.