A szoptatás hatása a szellemi képességekre

szopizas
A legalább 6 hónapig tartó szoptatás megerősíti a baba immunrendszerét és más hasznos hatása is van, írják egy ausztrál tanulmányban. A szoptatás pozitívan hat a szellemi képességekre is, különösen fiúk esetében.
  Közel 3000 olyan gyermek fejlődését követték, akiket legalább 6 hónapig szoptatott az édesanyjuk, sokkal jobb eredményeket produkáltak olvasás, helyesírás és matematika teszteken, mint a rövidebb ideig, vagy egyáltalán nem szoptatott társaik.

Már csak ezért is érdemes szoptatni a csemeténket!

De a fenti kutatás eredményétől függetlenül, ezer helyen leírták már, hogy mennyire hasznos, mennyi vitamint, ásványi anyagot biztosít az anyatej a baba számára. A szopáskor megdolgozik a csecsemő minden egyes kortyért, aminek szintén pozitív hatása van.

Írnak arról is, hogy az anyukát is védi a szoptatás, hisz azokat a nőket, akik sokáig szoptattak kevésbé fenyegeti a mellrák veszélye.

Mindenféle tudományos magyarázat nélkül is azt tudom mondani, hogy felejthetetlen élmény a szoptatás! És ha még a bizonyítványon is látszik a hatás, mindenképpen érdemes megpróbálni!

Mit tapasztaltatok a környezetetekben? Valóban van különbség az iskolai eredményekben?

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!
Kép: Freedigitalphotos.net

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.