Egy igazán fiús programra vágysz, ami többet nyújt egy játszóháznál? Itt a helyed!

Esztergomi Gyermek Autós Közlekedési Park

Sokszor gondolkodom kisfiús anyukaként esténként, mikor a napi teendőim végére érek, hogy mi legyen a hétvégi program, ami tartalmas, érdekes és nem valami 25. játszóház a közelben. A bőség zavarával küzdök, hisz a jobbnál jobb interaktív gyerekprogramokon túl a számtalan játszóház kánaánja fogadja és szippantja be a már fáradt szülőt.

Egy igazi fiús program

Ha a Dunakanyarban kirándulsz, vagy Esztergomban jársz, kisgyerekkel kihagyhatatlan az Esztergomi Gyermek Autós Közlekedési Park!

Esztergomi Gyermek Autós Közlekedési Park

Egy mini KRESZ-pálya várja a 6-12 éves gyerekeket egy jól ismert hipermarket parkolójában. Itt jön a képbe egy kis anyai logisztika, hisz míg apa az amúgy is fiús programon „visszamegy gyerekbe” és kisfiával az autós világba csöppenve ismét gyerek lesz, addig anya elintézheti a nagybevásárlást és nem kell hallgatni a „Menjünk már…” vagy „Ezt is kérek…” visszatérő, már anyai hallójáratba beleégett, nem túl szimpatikus mondatokat.

Esztergomi Gyermek Autós Közlekedési ParkNa de térjünk vissza a KRESZ-pályához…

A helyi autóipari cég egy közkedvelt típusát koppintva, esztergomi ötletből megszületett a gyermekek számára egy olyan KRESZ-pálya, ahol a kisiskolás gyermek azon felül, hogy ezt a szuper kis akkumulátoros kisautót vezetheti, játszva tanulja és gyakorolja a KRESZ alapszabályait.

A parkban az a kisgyermek vehet részt a közlekedésben, aki elvégzi a KRESZ-tanfolyamot, ahol átbeszélik az összes lehetséges szabályt, közlekedési szituációkat. A sikeresen teljesített KRESZ-vizsga után gépjármű vezetői engedélyt kapnak a srácok, ami feljogosítja őket a vezetésre a pályán. Jelenleg 10 db akkumulátoros kisautó áll rendelkezésre. A jogosítvány megszólalásig hasonlít a felnőtt hivatalos engedélyhez, ami hatalmas büszkeséggel tölti el a lurkókat, hisz apának is pont ugyanolyan van.

Egy remek program apának-fiának és anyának is 😉

írta: Szabó-Szaller Iza

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.