Egy jó kis program: Lego-palota nyílt Nyíregyházán

lego

Lego-palota, interaktív látogatóközpont nyílt pénteken Nyíregyházán, ahol a világhírű játékelem-készítő dán cég most építi új gyárát.
A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely központjában kialakított kockapalotában Lego-történeti kiállítás, interaktív és kreatív foglalkoztatók, 3D-s mozi, konzol szoba és sok-sok Lego-játék várja a látogatókat.

A Magyarországon egyedüli Lego-történeti kiállítás a dán gyár termékcsaládjait mutatja be. Láthatók ott robotizált, mozgó Lego-játékok is, és a hozzájuk tartozó információkat monitorokon jelenítik meg. Emellett videók és képek mutatják be a különböző játékokat, és a kiállítást mozgásérzékelők teszik élővé, amelyek a látogatók érkezésére “kapcsolnak be”, és hozzák mozgásba a Lego-elemeket.
A palota 3D-s, 15 nézőt befogadó kis mozijában pedig animációs filmeket vetítenek, melynek szereplői persze Lego-figurák.

A létesítmény készségfejlesztő foglalkoztatójában a játék öröme mellett különböző speciális Lego-elemek segítik a gyermekek koncentrálóképességének, logikus gondolkodásának, beszédkészségének és kézügyességének javítását.

A konzol-szobában a látogatók használhatják a legkorszerűbb technológiát is, például az érintés nélküli játékvezérlést, amely különleges élményhez juttatja a betérőket.
A Lego-palotához tartozik egy szendvics- és koktélbár is, ahol csak egészséges, korszerű ételeket, italokat szolgálnak fel, természetesen Lego-elemek segítségével.

Papp Zoltán, a létesítményt kialakító nyíregyházi Paint-Team Kft. ügyvezető igazgatója az avatáson elmondta az MTI-nek: a kockapalotát a turisztikai attrakciók fejlesztésére kiírt Új Széchenyi Terv támogatásával hozták létre. A közel 70 millió forint összegű beruházáshoz 48 millió forint európai uniós beruházási forrást kaptak. A támogatás mértéke a költségek 70 százalékát tette ki.

A világhírű dán Lego Csoport 38 milliárd forint befektetéssel épít 122 ezer négyzetméteres új játékelemgyárat jelenleg Nyíregyházán. Az üzemben több mint 1500-an dolgoznak majd a jövő év végétől, és a Duplo termékcsalád játékait készítik, amelyeket a világ minden tájára exportálják a szabolcsi megyeszékhelyről.

Forrás: Mti
A kép illusztráció, nem Nyíregyházán készült.

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.