Fahéjas csomó

fahéjas csomó

Rendkívül egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető finomság kelt tésztából a fahéjas csomó. Fiúk is bátran nekiállhatnak, garantált a siker!

Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
4 dl tej
1 ek cukor
1 tojás
pici só
külsejére: fahéjas cukor és margarin (kb 25 dkg)

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Meleg helyen kelni hagyjuk a tésztát, ezután 1-2 cm vastagságúra kinyújtjuk. A margarint megolvasztjuk. Csíkokat vágunk a tésztából, amiket csomóra kötünk. Mindegyik darabot belemártjuk az olvasztott margarinba, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban. Kb 180 °C-os sütőben megsütjük.

Nálunk párban szokták készíteni a fiúk. Egyikük készíti a csomókat, másikuk forgatja a vajban és a cukorban.

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.