Gratulálunk, Kisfiú!

Mádai Vivien

Valahányszor megkérdezték tőlem, hány babát szeretnék, magabiztosan vágtam rá, hármat, három lányt. Biztos voltam benne, hogy nekem csak lányom lehet. Egy fiú az arcomba pisil, és mindenféle döglött vackokat dugdos a cipőmbe. Nekem lányom lesz. Szőke hajú, kék szemű. Hanna, Lili, vagy Anna. Vagy barna hajú, barna szemű. Zoé, Zorka, vagy Szofi. Persze az is lehet, hogy vörös hajú lesz, Léna, Mila, vagy Liza.

Dönteni kellett volna, de én még mindig nem tudtam, mert az apjának is sok minden tetszett, de ezzel csak összezavart. Így arra jutottam, hogy előbb megvárom, hogy néz ki, és csak azután lesz Flóra, Fanni, vagy Dorka. Aztán eljött a nagy nap, 16. hét, amikor nagyjából már biztosra tudták mondani, kisfiú vagy kislány. Gratulálok anyuka, KISFIÚ!

De jó! Ez csodálatos! Kislányunk lesz!… Nem, rosszul tetszett hallani, Kisfiú. Hogy mi? Sokkot kaptam. Nekem fiam? Az kizárt, legyen szíves megnézni még egyszer. Aztán „rávilágítottak” a részletekre és tagadhatatlanul, ott volt, aminek a számításaim szerint nem kellett volna ott lennie…

Megköszöntem a vizsgálatot, és útnak indultam, de akkor már potyogtak a könnyeim. Fiú? Fiú… Biztosra kellett mennem, így bejelentkeztem még aznap, egy másik ultrahangra, ahova teljesen felesleges volt elmennem, mert csak megerősítették, hogy kezdhetek kékben gondolkodni. Nem értettem, hogy csalhat ennyire az anyai megérzésem. Zokogtam, és már nem azért, mert becsapva éreztem magam, hanem, hogy hogy lehetek ennyire buta és felületes. Nem számít, fiú vagy kislány csak egészséges legyen.

KISFIÚ. Gyönyörű, puha bőrű, porcukor illatú kisfiú. Amikor felsírt tudtam, hogy csak a mi gyerekünk lehet. Hogy is lett volna lány, mikor kisfiú! A Mi kisfiunk! És amikor megkérdezte a nővérke, mi lesz a neve, gondolkodás nélkül vágtam rá. Aztán mellém fektették, és már eszembe se jutott, hogy én valaha kislányt akartam.

Folytatás >>

Kép és szöveg: Mádai Vivien
Lamome.hu

TIPPEK FIÚS SZÜLŐKNEK! >>

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.