Hogyan vedd rá a fiadat, hogy mozogjon?

mozogjon

Kedves Szülők, újra itt lennék! :) :) :)

Engedjétek meg, hogy egy olyan témáról írjak, mely azt gondolom sok fiús anyukát foglalkoztat.
Az internet világa elvitte egy olyan irányba a gyermekek minden napjait, mely arra készteti őket, hogy sokat üljenek a számítógép előtt vagy éppen a telefonjukat „nyomkodják”! :) 
Azt gondolom, ez is hozzá tartozik már az élethez, mértékkel. :)

Munkám folyamán sokszor azt tapasztalom, hogy a fiúk többet játszanak számítógépen vagy videóznak a barátokkal, ezáltal kevesebb időt töltenek kint a szabadban és ritkábban mozognak.
Szerencsére nagyon sokféle mozgáslehetőség van már, melyek közül lehet válogatni. :)

Sokszor kérdezik a szülők tőlem: „De hogyan vegyem rá Beatrix?”

Ilyenkor azt válaszolom, hogy mutassunk példát neki azzal, hogy elkezdünk mi felnőttek, szülők mozogni… közben meséljünk nekik, hogy milyen jól érezzük magunkat, mennyire feltölt minket a mozgás… egy idő után már a gyermek, tini is érezni fogja a változást. Azt veszi majd észre, hogy anya, apa (vagy mindkettő) milyen energikus, mosolyog, türelmesebb….. :) Sőt, válasszunk olyan helyet, ahová el is vihetjük magunkkal a gyermeket, hogy megízlelje a mozgás örömét és a legcsodálatosabb az lesz az egészben, hogy biztonságban fogja magát érezni. Ez is egy nagyon fontos kulcsa a dolognak….

Kedves szülő! Légy kitartó! Szervezz minél több olyan programot ahol a mozgás is ott van, legyen minél több közös program…. Mutasd meg a fiadnak a mozgás örömét! :)

mozogjon

Mi az, amivel még lehet motiválni? :-)

Az odafigyeléssel, dicsérettel, mellyel mindig éreztetjük, milyen ügyes…. semmiképpen ne utasítsuk el, vagy dorgáljuk le…. Örüljünk annak, hogy elkezdett mozogni és buzdítsuk!

Engedjétek meg, hogy egy-két mondatban elmeséljek egy történetet. Az egyik táborba, ha jól emlékszem 30 gyermekkel érkeztek… egy kis motivációs és táplálkozási tréning után a fiúkkal, lányokkal mozogtunk egy jót… egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az egyik kisfiú sír, hogy ő nem tudja a gyakorlatokat, ő nem jó, nem képes rá… Odamentem hozzá, megsimogattam és megdicsértem, mennyire ügyes. Odaálltam mellé, mutattam a gyakorlatokat neki…. Az a hálás mosoly, ami az arcocskáján volt, mindnet elárult! Biztonságban érezte magát és közben büszke volt magára, hogy megcsinálta. A táboroztató tanító néni is megpuszilgatta…. Sikerült magasabb szintre emelnünk a kis drága fiúcskát!

Ha már megízlelte gyermeked a mozgás, sport örömét, jöhet a következő lépés. Milyen sportot űzzön? :)

Köszönöm, hogy elolvastátok! Legyen szép a napotok! :)
Pekár Beatrix
Fitness és Motivációs tréner,
okleveles Életmód-Táplálkozási tanácsadó

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.