Hová tűnt a torta? – könyvajánló

Hová tűnt a torta?

A Hová tűnt a torta? egy Európa-szerte jól ismert könyvsorozat első kötete, 3-8 éves gyerekek részére. A könyv egyediségét egyrészt az illusztráció adja, másrészt az a fajta történet, ami oldalról-oldalra szöveg nélkül bontakozik ki.

A könyvről
A könyvben több szálon futnak párhuzamosan történetek (szöveg nélkül), amelyek a szülők és a gyerekek fantáziájára bízva bontakoznak ki. Egy idő után már a gyerekek önállóan mesélik el, hogy Kutya néni és Kutya bácsi tortáját ki lopta el, a Kisnyuszi miért sír, hol bujkál a tizenegyedik kiskacsa, mivel viccelődnek a majmok, mi történt a Kismalac lufijával, és legfőképpen: miért piros a kaméleon feneke???

„A könyv lehetőséget ad a gyermeknek, hogy a saját fantáziáját is felhasználja a mesék kialakításában, miközben az egymást követő képek valamilyen mértékben irányítják a kialakuló történeteket. Így mindenkinek más és más meséje lesz. A szülő  a gyerek igényétől függően vehet részt a mesealkotásban, a történet irányításában. Az együtt alkotás öröme kifejezetten jó hatással lehet a közöttük levő kapcsolatra.
Ha fejleszteni akarja a gyermeke kreativitását, akkor a Hová tűnt a torta című könyv a megfelelő választás.”
Dr. Schultz Erika
Gyermekpszichiáter szakorvos

Hová tűnt a torta?

Díjak
A Hová tűnt a torta? elnyerte a legjobb holland gyerekkönyv díjat, Thé Tjong-Khing pedig az Ezüst ecset díj nyertese.

A szerzőről
Az illusztrátor, Thé Tjong-Khing Indonéziában született, és Hollandiában végezte tanulmányait. Pályafutását karikaturistaként kezdte, ám érdeklődése később a gyermekkönyvek felé fordult. Ma már Khing Hollandia egyik legünnepeltebb illusztrátora, több rangos díj nyertese. Könyveit világszerte több nyelvre lefordították.

Belelapozhatsz >>

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.