Játékok aszfaltkrétával kisfiúknak

krétarajz

Vannak olyan gyerekek, akik nem rajonganak kifejezetten a rajzolásért, de az utcán még ők is elég szívesen veszik kezükbe a krétát és rajzolgatnak. Nemcsak arra jó a kréta, hogy képeket rajzoljanak vele a kicsik! A fiúk különösen élvezni fogják, ha meg is mozgatjuk őket!

Menj végig a vonalon!

Húzzunk meg egy szabálytalan vonalat! Hullámok, kanyarok legyenek benne, időnként meg is szakadhat a vonal. Ha készen vagyunk, kérjük meg a srácokat, hogy menjenek végig rajta. Ahol szünet van a rajzban, ott át kell ugrani a következő vonalra! (Ha már ügyesen követi a vonalat, nehezíthetünk: ugráljon végig fél lábon!)

Közös alkotás aszfaltkrétával

Rajzoljunk közösen! Az első rajzol egy formát, a  második rajzol valamit az előző formához, majd továbbadja (vagy visszaadja, ha csak ketten vagyunk) a krétát. Egy alakzat, csere, egy alakzat, csere – amíg meg nem unjuk a rajzolást. Közösen készítettünk egy képet!
(Példa: a gyerek rajzol egy kört, anya rajzol hozzá egy téglalapot – fa lett belőle. A gyerek rajzol egy nagy téglalapot, anya rajzol rá négyzeteket – ház ablakokkal. És így tovább!)
Fényképezzük is le a kész képet, hogy megőrizhessük a gyönyörű alkotást!

Árnyékrajz krétával

Állítsuk úgy a gyereket, hogy az árnyékát körberajzolhassuk a betonon! Ha megvannak a körvonalak, a srác következik: megrajzolhatja az arcot, adhat ruhát a figurára, de akár szuperhőst is kialakíthat a saját árnyékából.

Körséta

Rajzoljunk sok kört a betonra különböző színű krétákkal. Játsszuk azt, hogy a lurkó, csak a megbeszélt színű körökbe léphet!

Várost rajzolunk aszfaltkrétával

Rajzoljunk utcákat, házakat, egyéb épületeket. Ha van kéznél kisautó, akkor máris indulhat felfedező útra a “városba”! Ha nincs nálunk semmilyen jármű, akkor helyettesítsük botokkal, kövekkel, termésekkel – amit éppen találunk a közelben!

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.