Karácsonyi ügyeskedő – karácsonyfadíszek gyöngyökből

cukorbot

Biztosan  több anyukát is meglepek ezzel az ötlettel. Gyöngyfűzés fiúkkal?
Megnyugtatásul közlöm, hogy nemcsak családban, sőt nemcsak a baráti körben teszteltem, iskolások számára rendezett kreatív délutánon is a gyöngyfűzés volt a legnépszerűbb program! A fiúk is épp olyan lelkesen készítették a karácsonyfadíszeket gyöngyökből, mint a lányok! Próbáljátok ki!

 

Hóember

Eszközök:
fehér és piros zseníliadrót
nagy fehér gömb alakú gyöngyhóember
kis fehér gömb alakú gyöngy
fekete gyöngy

Elkészítés:
A fehér zseníliát kb 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk. (A gyöngyeidhez igazítsd a méretet! Nagyobb gyöngyökhöz hosszabb zseníliára lesz szükség) A piros zseníliát kb 3 cm-es darabokra vágjuk. A fehér zseníliadrótra felfűzzük előbb a nagy, majd a kis méretű fehér gyöngyöt, ez lesz a hóember teste. Végül fekete gyöngyöt fűzünk fel, ebből lesz a hóember kalapja. A piros zseníliát sálként tekerjük a kis hóemberünk nyakára.
A zseníliát érdemes visszahajtani egyszer, mielőtt elkezdjük felfűzni a gyöngyöket, ez megakadályozza, hogy lecsússzanak a drótról a gyöngyök. Ha elkészült a hóember, a feje feletti részen is görbítsük be a zseníliát, hogy a karácsonyfára fel tudjuk akasztani!
Akár arcot, gombokat is rajzolhatunk a hóembereknek, hogy még jobban hasonlítsanak az igazira!

Cukorbot (candy cane)

cukorbot
Eszközök:
Zseníliadrót,
Piros és fehér gyöngy

Elkészítés:
A drótból vágunk egy kb 10 cm hosszú darabot, a végét visszahajtjuk. Erre felváltva fűzzük rá a piros és a fehér gyöngyöket, majd a másik végét is visszahajtjuk, ezzel zárjuk le a gyöngyöket. Végül  behajlítjuk a díszt, mint egy görbe botot.

 

Tipp:
A zseníliára elég könnyen lehet felfűzni a gyöngyöt, de viszonylag nagy lyukú gyöngyre van szükség hozzá. Nagyobb boltokban biztosan találsz megfelelő méretet. A cukorbotot készítettük már vasalható gyönggyel is, amikor hirtelen kellett anyagot beszereznem és nem volt nagy méretű gyöngy a hobbiboltban sem. Mutatós lett a dísz ebben az esetben is, a gyerekek pedig nagyon élvezték az alkotást ezzel a megoldással is!
(Ha van lehetőséged válogatni, próbáld meg már a boltban, hogy elég nagy-e a gyöngy belső átmérője, fel tudod-e fűzni a drótra!)

Jó fűzögetést, vidám készülődést!

Van saját készítésű díszetek? Ti mivel dekoráljátok a karácsonyfát?

ÚJ! ÚJ! ÚJ! Zárt csoport a Srácokat nevelőknek! Ha olyan szülőkkel beszélgetnél szívesen, akik hozzád hasonló helyzetben lehetnek - gyere közénk, csatlakozz! Aztán kérdezz, mesélj, beszélgess!
Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Hozzászólások

hozzászólás


Hozzászólások

Karácsonyi ügyeskedő – karácsonyfadíszek gyöngyökből — 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.