Kedvenc könyvem: Geronimo Stilton: Cin City veszélyben

kedvenc könyvem

3 gyermekes anyukaként boldogan álltunk neki nagyfiammal, Péterrel első igazi pályázatának, melynek témája a kedvenc könyve. Petinek egyenlőre épp az a kedvenc könyve, amit aktuálisan olvas 😀

Szerencsére az olvasás tanulása zökkenőmentes volt, a betűk megismerése anno kihívás volt neki, így az iskolát saját maga kíváncsiságának köszönhetően gyakorlatilag úgy kezdte, hogy ismerte a betűket. Pétert igazán 1 éve fertőzte meg az olvasás szeretete, miután  barátnőm egy könyvvásáron elhalmozta Lázár Ervin klasszikus könyveivel, melynek nem titkolt célja az volt, hogy az épphogy 1. osztályt végzett fiam könyvfüggő /könyvszerető legyen. Úgy tűnik ez sikerült is. Nem kellett kényszert alkalmazni hogy a családi “örökségből” az unokatesóktól hozzánk szállt ifjúsági könyvekből kezébe került Jeronimo Stilton, illetve Tea Stilton könyvek rabja legyen, így az iskolatáskába rendszeresen bekerül az aktuális kedvenc, bár az utóbbiakat csak itthon “titokban” olvasta mert csajosak :D.

Az elmúlt évben nem okozott fejtörést hogy jeles ünnepekkor mivel lepjék meg a családtagok.

PéterAhogy az én időmben a takaró alatti zseblámpás olvasás volt a szokás, úgy ő is bevezette az esti olvasást (ezzel együtt a könyv melletti bealvást) – alig 8 évesen. Az örökké mozgásban lévő fiút egyre többet látni könyvvel a kezében, az épp aktuális olvasnivalót magával viszi akár kirándulásra, napközis strandolós táborba is. Idén nyáron már kiolvas naponta egy könyvet, nagyfiúként egyedül jár könyvtárba, alig várja hogy a 3 könyvet kicserélhesse újakra, és egyre többször kalandozik más sorozatok felé is (Pl Egy Ropi naplója). Úgy gondolom, amint bevezetik a “kötelező olvasmányt”, azon kevés diákok egyike lesz, aki nem fogja kényszerként megélni hogy olvasni kell. Már most sajnálom azokat a szülőket, akik panaszkodnak hogy nem tudják rávenni a csemetéjüket, hogy akár csak egy könyvet is elolvassanak.

Ha valaki ezek után úgy gondolja, hogy egy eminens kisfiúról van szó, nagyon téved, ugyanolyan nyughatatlan fiú, mint a bárki más (magatartás hmmm 3-as), csak sikerült a bringázás, PS és TV mellé ezt az elfoglaltságot is beiktatni, megszerettetni, ahol ő is megtalálta azt a világot, ami neki megnyugvást hoz. Mai napig boldogan szalad hozzám elmesélni gyorsan azt az izgalmas, vicces, jópofa részt amit épp olvas.

Mivel az iskolai gyakorlatban még a fogalmazás nem került terítékre, külön öröm hogy az írni nem szerető Peti ceruzát ragadott és ezt a néhány sort leírta:

Cin cityCin city

Kedvenc könyvem a Geronimo Stilton: Cin City veszélybenPéter
A történet így szól: Négy csatornapatkány betört a bankba, de küldetésük sikertelen lett. Az új szuperhősök közbeléptek, és legyőzték a csatornapatkányokat, de nem ért véget a harc. Belzebub Bon Bonnak sikerült ellopnia a Fekete Evet Szemét, de szerencsére hívták a hősöket és legyőzték őket, visszavitték a felszínre. Egy sztárnő meglátta (ráadásul az övé) és azt siránkozta: -jaj nekem! A Fekete Evet Szeme!
Hát ennyi lenne a történet.
Ez a könyv 187 oldalas.
Nem tudok elszakadni a könyvektől. Majdnem az összes Geronimo Stilton könyvet olvastam. Könyvtárba járok, onnan kölcsönzök ki könyveket.
Remélem tetszik a pályázatom!

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.