Kedvenc könyvem – Lovagok

kedvenc könyvem

A kisfiam Vass Dávid 4,5 éves múlt. Érdeklődési köre az utóbbi több mint fél évben egy bizonyos téma köré csoportosult. Nevezetesen, a középkori világ főszereplői, vagyis a lovagok, királyok és királynők, várak, lovak és az arra a korszakra jellemző fegyverarzenál köré. Ebből kifolyólag esti meséink tartalma csak és kizárólag ezen korszak világát ölelheti fel. Kedvenc könyve, mely most már lassan 4 hónapja az olvasmányaink főszereplője, Pascale Hédelin: Lovagok

A könyv nem is annyira mesekönyv. inkább egy szórakoztató ismeretterjesztő könyv. Tematikus sorrendben, gyönyörű szép szemléltető rajzokkal, néhol a „véres” igazságot sem eltitkolva, mutatja be és próbálja érzékeltetni a gyermekekkel eme barbár korszak jellemzőit. A könyv nem csak a megkapó színes és kedves illusztrációival nyűgözi le az olvasókat, de az egyes fejezeteknél található ismétlő kérdésékkel, és egyszerű szóhasználatával, játékosan szinte észrevétlenül adja át azokat a tudnivalókat, mely ezt a korszakot jellemzi.

lovagokÉdesanyaként – számos lovagos könyvvel a hátam mögött – is úgy gondolom, olvasmányos és hasznos ismeretet közlő könyvről van szó, melynek lapozgatása, többszöri alkalom után sem unalmas, a részleteiben elmerülő aprólékos rajzainak köszönhetően, az ember minden egyes kézbevételével fedez fel benne újabb és újabb érdekességeket.

Külső kivitelezése sem elhanyagolható. Eme könyv, mely az életünk részévé lett – hiszen bármilyen távolságra tervezendő utazás nélküle elképzelhetetlen – szinte elnyűhetetlen. A könyv mérete és terjedelme is megfelelő, kicsiny kezekbe beleillő. :)

Vass Dávid

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.