Kedvenc könyvem: A nagyikám egy zseni

kedvenc könyvem

Nógrádi Gábor: A nagyikám egy zseni
Nyáron több könyvet is olvastam, de legjobban ez tetszett.


Minden nagyinak lehetnek, sőt vannak is titkai.
A könyvben szereplő nagymamának is van egy. Egy titok, amit elhallgatott a családja elől. Ugyanis nagyi fénykorában titkos ügynök volt. Márpedig ezt ki gondolta volna? Hiszen mostanában csak palacsintát szokott sütni.

A bonyodalom ott kezdődik, hogy egyik unokáját, Gerit, a 15 éves feltalálót elrabolják. Méghozzá egy maffiacsalád. Arra kényszerítik, hogy készítsen nekik egy lehallgató programot. A nagyi, mihelyt tudomást szerez unokája eltűnéséről, azonnal akcióba lendül. Szerencsére segít neki Tom, és a hetedikesek szövetsége. Sőt, még a titkos szolgálat nyugdíjazott főnöke is feltűnik, aki megismerkedésük óta szerelmes nagyiba.

Vargyai KristófNagyi felszáll egy vonatra, ami Bécsbe megy. Csakhogy nem egyedül utazik. Vele tart Tom, Lili, Kacor, Emu, Zsolt és Brúnó. A nagyi útközben elmeséli élete történetét. Egy másik fülkében viszont az ezredes ült, és egy lehallgató program segítségével hallgatja a nagymama elbeszélését. A vonat épp elhagyta Tatabányát, amikor nagyi meghúzta a vészféket. Még a gyerekek sem tudták, hogy mi volt a leszállásnak az oka.

Nagyi lefoglalja egy ember kocsiját, majd 150 km/órás sebességgel száguldanak egy Toyotával Bécs felé. A rendőrség üldözőbe veszi őket, de szerencsére sikerül elmenekülni előlük.

Nagyi és a gyerekek Mosonmagyaróváron visszaszálltak a vonatra. A vonat befutott Bécsbe. Egy ügyes csel segítségével bejutottak a Hotel Majmunkába, ahol fogva tartják Gergőt.

Kommandósok, életveszély, gépfegyverek ropogása. Ezekre is számíthattok, ha elolvassátok a könyvet.

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik az izgalmakat és az életveszélyes helyzeteket! Kellemes olvasást!

Vargyai Kristóf

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.