Kedvenc könyvem – Oksa Pollock

kedvenc könyvem

A kedvenc könyvem: Anna Plichota és Cendrine Wolf: Oksa Pollock 1-2. Mind a két könyvet olvastam, nagyon vastag könyvek, de nekem nagyon tetszettek.

Egy 13 éves lányról szól a sorozat, aki különleges képességekről álmodik. Végül, mikor a családja Londonba költözik, akkor válik valóra az álma: furcsa dolgok történnek vele. Kiderül, hogy családja számkivetett, és ő a számkivetettek utolsó reménye.

Meg kell tanulnia használni és irányítani újonnan kapott képességeit, hogy segíthessen a családján. Oksa nagymamája is egy varázsló, aki segíti az unokáját mindenben. Különleges főzeteket, krémeket, vitaminokat készít, amik védelemmel látják el a lányt. Ő volt az is, aki elmesélte unokájának, hogy milyen különleges.
A Hitszegők azok, akik ártani akarnak nekik.
A veszedelmes titkok feltárása közben kiderül, kik a barátai. A legjobb barátja Gus, aki csak egy átlagos fiú, mégis segít mindenben.

A könyvekben furcsa lények is szerepelnek: Kelekottyok, Micsirták, Bömbölények, Gyagyusz – aki kissé bolond, de nagyon erős -,  stb, ők szintén Oksa segítségére vannak. Vannak tárgyak, amik szintén nagyon érdekesek, és őt szolgálják a küzdelemben: Durdur-morc (élő karperec), ami nyugtatólag hat rá, és a Granullövő, ami egy varázs fúvóeszköz.

A küzdelemben sok bajba kerülnek a Számkivetettek, Oksa és Gus is, az ő harcukat mutatja be a két könyv.

marci

 

Béke Márton vagyok, 10 éves. Polgáron élek, de Tiszaújvárosban járok iskolába. Most leszek 4. osztályos. Idén nyáron kezdtem el olvasni igazán, és ez a könyv lett a kedvencem.

 

 

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.