Kedvenc könyvem: Olvasd velem Biblia

kedvenc könyvem

A most majdnem 5 éves Barnabásunk volt kisbaba, amikor megjelent az Olvasd velem Biblia. A címével kicsit bajban voltam (máig sem értem egészen), az árával meg nagyon is, de a kép olyan új stílusú volt a borítón, hogy úgy döntöttem, megkockáztatom. Volt ugyan már sok képes Bibliánk, de abból sosem elég nálunk.


Nem csalódtam, sőt! Minden eddigi képes Bibliánál jobban ragaszkodnak hozzá a gyerekek kezdettől fogva. Nem telt el úgy este, hogy ne olvastattak volna belőle. Nem csoda, hiszen nagyon klassz képei vannak! Szinte nem is kellene felolvasni a történeteket, mert a képek magukért beszélnek. A nagy hal tátott szájjal éppen bekapni készül Jónást, akinek szeméből sugárzik a félelem. Hallani lehet, ahogy a bácsi kacag örömében, amikor Jézus meggyógyítja. Látnátok csak a kis Mózes babát, ahogy üvölt a kosárban a Nílus folyón! Az angyal pedig, aki az üres sírban áll, igazi nagy, deltás vállú harcos. Naámán, a hadvezér füstölgő fejjel hagyja ott Elizeust, amikor a próféta azt mondja neki, hogy egy koszos, vacak folyóban mártózzon meg hétszer, és meggyógyul…

Sámson

Sámson, amint éppen kidönti a templomot tartó két oszlopot

Barnim kedvence másfél éves kora óta Sámson, az erős vitéz, aki elbánt a filiszteusokkal, és még a templomot is össze tudta dönteni. Számomra ijesztő a csukott szemű vak óriás látványa, amint a két oszlopot dönti éppen el, de ovis fiamnak ez egy szenzációs kép. Mai napig ez a kedvence… Újra és újra elolvassuk, eljátsszuk, átbeszéljük, mégis megunhatatlan.

BarniA paraméterekről hadd írjak még röviden: nagyjából 1:1 az ószövetségi és újszövetségi történetek aránya benne. Minden mese 3-6 oldalas, de sokkal több a kép, mint a szöveg. Csupán 4-10 nagybetűs sor van egy-egy oldalon. Négy centiméter a vastagsága, kb 120 történet lehet benne.

Ovis fiúknak ajánlom közös olvasásra, majd önálló nézegetésre. Első osztálytól kezdve pedig önállóan is tudják majd olvasni, hiszen borzasztó izgalmas. Ráadásul szöveghű és felekezettől független. Tuti nyerő választás.

Királyné Ficsor Lilla, 3 gyermek anyukája
Karina 9, Barnabás 5, Kristóf 2,5

 

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.