Kedvenc könyvem – Repcsik. Száguldásra tervezve

kedvenc könyvem

– Dávid, miről szóljon ma az esti mese? A Kisvakondról, vagy vonatokról olvassunk?
– Nem anya, a szuper repcsiről, aki gyorsabb mindenkinél, fenn repül a felhők felett és cikázik, így ni dzsümm-dzsümm-dzsümm…
– Rendben, de akkor feküdj le az ágyadba és takarózz be!
– Anya, közben megpörgeted Rozsdás repcsit a csilláron?
– Igen, de az ágyban vagy már? Akkor kezdem: Repcsik. Száguldásra tervezve.

Rongyosra olvastuk már Rozsdás és barátainak történetét, s közben persze százszor összeraktuk és szétszedtük a könyv mellékletét képező 6 főszereplő modelljét. Kicsit tartottam ettől a könyvtől, mikor az épphogy 3 éves kisfiam ajándékba kapta Mamájától. Féltem a nyelvezetétől, a történet mondanivalójától, de szerencsére kellemesen csalódtam.

Számtalan alkalommal tudom inspirálni Dávidot Rozsdással, az Ő kitartását hozva fel fáradtság esetén példaképként. Neki is elromlanak alkatrészei, mint ahogy „egy gyerekláb” is elfárad, de nem adja fel. Bemutatja, hogy az igaz barátokra és a családra mindig, még a bajban is számítani lehet. Kedvességre, segítőkészségre sarkallható vele. Ugyanakkor álmai megtervezésére és megvalósítására is remek kis történet. Szó szerint elrepíti a gyerkőcöket a képzelet világába, átélhetővé tesz olyan helyzeteket, amire minden kisfiú vágyik.

repcsi

Ruman Dávid: Repcsi

A csodaszép, színes képekkel illusztrált könyv a legkisebbeknek is átélhetővé teszi a pörgő események sorozatát. A Disney megfilmesített meséjének frappáns lerövidítése, de a mégis kerek történet épp megfelelő hosszúságú egy esti elalvás előtti elvarázsláshoz. Igazi kis pasis történet, ahol alkatrészekről, versenyről, száguldásról, győzelemről, de ugyanakkor tartalmi mondanivalóról is szól, könnyen emészthető formában.

Ruman Enikő

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.