Kedvenc könyvem – Titokfölde

kedvenc könyvem

Brandon Mull: Titokfölde
Azelőtt senki sem ajánlotta ezt a könyvet, de mikor egyszer a könyvesboltban megláttam a polcon, megtetszett ez a cím. Természetesen a fantasy-k között találtam meg, hiszen amióta az eszemet tudom, mindig is rajongtam a varázslásért. Sok ilyen könyvet ismerek, (például Harry Potter, Percy Jackson) de ez egészen más volt a többihez képest.

Az ok, amiért most ezt az ismertetőt írom, az hogy az író hihetetlenül kidolgozza a történet minden egyes részletét. Leír minden érzést, tulajdonságot, mintha a varázsital hatását én is érezném olvasás közben. A szereplőkkel együtt izgulok, örülök, vagy éppen meglepődök egy-egy fordulattól. Minden helyet, helyszínt tökéletesen el tudok képzelni. Bármelyik szereplő helyzetét, érzelmeit átérezhetem.

A főhős testvérpár, Kendra és Seth egymás szöges ellentétei, ezzel abszolút kiegészítik egymást. Őket segítik kalandjaikban a nagyszüleik, Ruth és Stan. A regény kezdetén a gyerekek Connecticutba utaznak, rég nem látott nagyszüleikhez, itt megtudják féltve őrzött titkukat, hogy ők egy varázslények számára kijelölt menedék vezetői. A sorozat kötetei alatt rengeteg kalandban vesznek részt, szüleik erről mit sem sejtenek. A szerző nagyszerűen bemutatja a testvéri szeretet erejét.

A mű forrása is hiteles, hiszen az ír és kelta mitológia ötvözetét használja. Jelen vannak a műben tündérek, manók, lidércek, démonok, najádok, gólemek, boszorkányok és még a legkülönbözőbb varázslények.

Mikor az első részt elolvastam, rögtön kértem a következőt, ekkor vált a kedvenc könyvemmé. Most már, hogy az összes eddig megjelent kötetet kiolvastam, izgatottan várom az utolsó, ötödik részt. Más művekkel ellentétben, ahol a folytatások színvonala fokozatosan romlik, ennél a történetnél (ha nem túlzok) inkább egyenes arányban emelkedik a kötetek számával.

Befejezésként még ideírnám az első rész mottóját: „Ki ide belépsz, más emberként távozol.”
Véleményem szerint ez teljesen igaz. Mikor letettem ezt a könyvet, más emberként „távoztam”. Gazdagabb lettem egy új, magával ragadó élménnyel.

Schütz Brúnó Péter, 13 éves

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.