Programok fiúknak: kisvasút-, vonatmánia

vonat

Te hallottál már olyat a fiadtól, hogy vonat, Thomas-vonat, kisvasút, kedvenc vonat, vagy hasonlót?
Előbb-utóbb minden kisfiú életébe beköszönt a vonat-korszak. Van, aki másról sem beszél, mást sem rajzol, más könyvet, mesét sem hajlandó megnézni, csak a vonatosat, a vonatosat és a vonatosat! (Ilyenkor a legkönnyebb a szülők helyzete, minden ajándékozáskor be lehet vetni a vonatokat!)

Amikor az élet a vonatokról szól

Ebben a korszakban jól jönnek a nyomtatható színezők, kis vonat, nagy vonat, mozdony, vagon, Thomas, lego-vonat témakörökben. Az igazi modellekkel is el lehet árasztani a srácokat: fából is, műanyagból is jobbnál jobb játékok kaphatók. Próbáld a több kombinációs lehetőséggel rendelkező darabokat választani, hogy sokáig kitartson (amihez kaphatók újabb és újabb elemek – pl hidak, alagutak, vagonok -, amik többféleképpen is összeállíthatók).

vonatMég a ruhákon is megjelenhetnek a kedvencek, vonatos pólók, pulcsik, pizsamák, takarók, törülközők, de akár a tányér és a pohár is lehet vonatos (minden rokonnak, barátnak lehet súgni, hogy minek örülne a csemetéd)!

Minek örül legjobban a kisfiú a vonatmánia idején?

Az igazi vonatozásnak!
Főleg manapság, amikor sok család már meg sem mozdul autó nélkül, kifejezetten élmény lehet egy gyermek számára a vonat. Próbáld ki! Ha kicsit ráérsz, nem sietsz sehova, üljetek fel a fiaddal a vonatra és ha csak két állomásnyira utaztok is, de hadd próbálja ki, hadd nézze meg közelről, milyen is az a vonat! Ha ennél is nagyobb hatást akarsz, akkor egy hétvégét tervezz úgy, hogy a közeletekben található kisvonattal utazzatok egy nagyot!

Kisvasutak

Tudod, mennyi kisvasút található az országban? Biztos vagyok benne, hogy a Ti környéketeken is akad! Összeszedtem az országban található kisvasutakat, nézz körül, melyik van hozzátok legközelebb, vagy melyiket nem láttad még, melyikről nem hallottál még! Remélem, találsz új ötleteket a következő kirándulásokhoz!

vonat

KISVASUTAK MAGYARORSZÁGON – hasznos tippek kirándulásokhoz, játékötletek a készülődés idejére >>

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Képek: Pixabay.com

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.