Kölyöklabor az állatkerti Varázshegyben

Varázshegy

Újra megnyílik a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Kölyöklabor, ahol a Varázshegy termeiben zajló foglalkozásokon a kémiát még nem tanuló gyerekek számára teszik élményszerűvé az első találkozást a kísérletezéssel.

Az érdekes és látványos természettudományos, ezen belül kémiai kísérleteket kínáló foglalkozásokra 2-6. osztályos csoportok jelentkezését várják – közölték a program szervezői az MTI-vel.

Alkalmanként egy vízkémiai és egy élelmiszerkémiai kísérlet elvégzésére van lehetősége a bejelentkező osztályoknak, hatvanperces foglalkozások keretében heti két napon, keddenként és szerdánként.

A Kölyöklabor a BASF Kids’ Lab nemzetközi ismeretterjesztő programjának része. Az első, kifejezetten diákok számára kialakított labort 1997-ben nyitották meg Ludwigshafenben, a vállalat németországi központjában. A cég kémiai ismeretterjesztő programjain 2013-ban több mint 70 ezer fiatal vett részt világszerte, Magyarországon a 2011 októberében indult Kölyöklabor foglalkozásain eddig mintegy tízezer kisiskolás vett részt.

A program célja, hogy a legfiatalabbak számára emlékezetessé tegyék az első találkozást a laboratóriummal, felkeltsék érdeklődésüket a kémia iránt, és bemutassák a tudományág jelenlétét a mindennapokban.

A foglalkozásokon a diákok önálló kísérletezéssel aktív részesei lehetnek a foglalkozásoknak, valamint a gyakorlatok fejlesztik ügyességüket, pontosságukat és kreativitásukat is.

Jelentkezés és bővebb információ az Állatkert honlapján érhető el.

Forrás: Mti

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.