Lenhardt Bálint kedvenc könyvei

kedvenc könyvem

Nagyon sok kedvenc könyvem van, s emiatt nehéz volt a választás is. Úgy gondoltam, egy helyett két könyvről szeretnék írni. Az egyiket kezdő könyvmolyoknak szánom, akik még csak most kezdenek egyedül olvasni, a másikat pedig már rutinos olvasóknak ajánlom!

 

 

Dave Lowe: A hörcsögöm egy zseni – Büdi és Ben
Fordította: Stahl Judit
Illusztráció: Mark Chambers
Kulinária Kiadó, 2014

A fülszövegből megtudhatjuk, a könyv egyik főszereplője Ben, egy 9 éves hétköznapi srác, aki a szüleivel és a kishúgával él. Ben utálja a matekot, a házimunkát és a tanulást is, ugyanakkor nem állnak messze tőle a csínytevések. A történet akkor kezd izgalmassá válni, amikor Ben megkapja élete első kis állatkáját Büdöspopsit, aki egy nem mindennapi hörcsög. Büdiről idővel kiderül, nagyon jól ért a matekhoz és a lusta gyerekek tanításához is. Büdi rendkívül vicces módszerrel tanítja meg a fiút a matematikai alapműveletekre, amelynek köszönhetően Bennek végül sikerül a matekfelmérője is.
Azért tetszik ez a könyv, mert a történet nagyon szórakoztató az elejétől a végéig. Kezdő könyvmolyok is jól elboldogulnak a szöveggel és az eseményekkel is. Az író annak is utána nézett, milyen körülmények között kell egy hörcsögöt tartani, így a könyv ismereteket is átad az olvasójának.
A történet jól kidolgozott, fordulatokkal teli és szórakoztató! Az illusztráció biztosan mindenkinek elnyeri a tetszését. Ezt a könyvet 7-12 éveseknek ajánlom!

Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Fordította: Szabados Tamás
Illusztráció: Jeff Kinney
Könyvmolyképző Kiadó, 2013

A kamaszodó Gregnek, az Ő családjának és barátainak vicces és kevésbé vicces történeteivel ismerkedhetünk meg. Greg naplószerűen, illetve mivel ez nem egy napló, emlékiratszerűen jegyzi le, mi történik vele otthon és az iskolában.  Az első kötetből kiderül, hogy milyen Greg alias Ropi, hol él, milyen a családja, a testvérei és kik a barátai.
A legjobban az tetszik, hogy Greg olyan történeteket mesél el, amelyek minden kamasszal megtörtén(het)nek. Sok olyan dolgot tesz, ami elgondolkodtató, nekem megfordult a fejemben, hogy abban a helyzetben talán mást tettem volna.
Ez a könyv az első darabja egy sorozatnak, amely összesen hét kötetes. Akik angolul tanulnak, érdemes beszerezni az eredeti változatot is, mert szórakoztató gyakorlási és tanulási lehetőség.
BálintA sorozat több kötetét is elolvastam már, a szöveg olvasmányos, szórakoztató és érthető, az illusztrációk pedig szenzációsak!
Néhány online könyvesbolt 7-10 éveseknek ajánlja, ugyanakkor azt gondolom, inkább 10-12 éveseknek való ez a könyv.

Lenhardt Bálint
http://konyvekkezdokonyvmolyoknak.blogger.hu/

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.