Programok fiúknak: Magyarországi kisvasutak

kisvasút

Jön a tavasz, jön a jó idő, a kirándulások, utazgatások ideje. Ilyenkor gyakran okoz gondot azt kitalálni, hogy hová vigyük az eleven fiúkat. Lehetőleg ne legyen messze, elég érdekes legyen, valami olyan legyen, ami a srácokat is leköti. Én még nem találkoztam olyan kisfiúval, aki ne szeretett volna vonatozni. És te? Szinte mindegy, merre laksz Magyarországon, biztosan találsz elérhető közelségben kisvasutat.


Magyarországi kisvasutak

Gyermekvasút

Budapest egyik legérdekesebb látványossága – a fiúk számára legalábbis -, ami a Budai-hegyek különböző látnivalóit köti össze, a gyermekvasút, vagy ahogy még ma is sok felnőtt hívja, az úttörővasút. Igazi kuriózum, hogy nemcsak az utasok többsége, de itt bizony a dolgozók is gyerekek! Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy állomás között közlekedik a gyermekvasút, melynek állomásaitól rövid sétával sok más érdekességet is el lehet érni. A gyermekvasút is egész évben gondoskodik a szórakozásról, évente többször tartanak nagyszabású rendezvényeket, járműbemutatót, nyílt napot!
gyermekvasút >>

Királyréti Erdei Vasút

Kismaros és Királyrét között szeli a (vas)utat ez a kisvonat egész évben. Királyréttől pár perc alatt elérhető a hajtánypálya és a kerti vasút is, de akár erdei játszótérre is el lehet vinni a fiúkat!
királyréti kisvasút >>

Szilvásváradi Erdei Vasút

A népszerű Szalajka-völgyön keresztül viszi utasait a kisvonat, a lovaspályától a Fátyol-vízesésig. Innen már könnyen elérhető az Istállóskői Ősember-barlang és a Szabadtéri Erdei Múzeum is. Magyarország egyik legmeredekebb pályájával rendelkező, 5 km hosszú vasútvonal a leglátogatottabbak között található.
szilvásváradi kisvasút >>

kisvasút

Lillafüredi Állami Erdei Vasút

A kisvasút Miskolc és Garadna között rója az utakat, vagyis a síneket. Az útvonal bővelkedik látnivalókban, a diósgyőri vár, a lillafüredi barlangok, a vízesés, a Hámori-tó, de akár csak egy kellemes séta (kisfiúknak futkosás) az erdei utakon, mind-mind kellemes kikapcsolódást ígérnek!
lillafüredi kisvasút >>

Gemenci Állami Erdei Vasút

A Pörbölyi Ökoturisztika Központ és Bárányfok között zakatol ez a kisvonat. Hétköznapokon 10 km hosszan közlekedik a kisvasút, hétvégén 20 km a táv, de különvonattal a teljes, 30 km-es utat is végig lehet vonatozni. Halászati Múzeum, tanösvény várja a kirándulókat, de lehetőség van szalonnasütésre is a vasútvonal mentén.
gemenci kisvasút >>

A magyarországi kisvasutak gyűjteménye, kiemelve a fiúk számára érdekes látnivalókkal, a készülődés idejére játékokkal itt. Kattints! >>

 

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!
Kép: Pixabay.com

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.