Mekkorára nőnek a fiúk? – A fiúk magassága

14 éves kor körül kezdenek a tornasor elejére átrendeződni a fiúk. Kamaszkorukra szokták utolérni, vagy akár el is hagyni édesapjukat a srácok. Ez csak az átlag! Nem minden fiúra igaz! Ahogy a felnőttek között is vannak alacsonyabb és magasabb férfiak, úgy a gyerekek között is megvan ez a változatosság. Ha egyébként egészségesen fejlődik a gyermek, semmi problémát nem jelent az átlagosnál alacsonyabb testmagasság – egyszerűen ilyen alkat a kisfiú (talán a szülei sem magasodnak a többiek fölé).

A fiúk magassága
Ha fiunkat zavarja, hogy ő alacsonyabb, a kisebbek közé tartozik, csak nyugtassuk meg, mondjuk el neki, hogy még pár év és ő is magasabb lesz, mint anya; nem marad egész életében akkora, mint óvodás, kisiskolás korában.

Az alábbi két képen a fiúk magasságának (testhosszának) átlagát láthatjuk. Rákattintva meg lehet nézni nagyobb méretben is. Ki is lehet nyomtatni, ha akarjuk berajzolhatjuk a saját fiunk méreteit.

testmagasság

A fiúk átlagos testmagassága 0-2 éves korig

testmagasság

A fiúk átlagos testmagassága 2-18 éves korig

 

Kattints ide, ha a fiúk átlagos testsúlyára is kíváncsi vagy!
Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.