Mit olvassanak a fiúk?

olvasó fiú

Szülői csoportokban gyakran megjelenik a kérdés: mit ajánlotok x/y korú fiúknak?
Ilyenkor a többiek ontják is a jobbnál jobb ötleteket, hiszen minden gyereknek van egy kedvence, minden családban akad jól bevált könyv, természetes, hogy javasolni tudja a többieknek is! Ezek az ajánlók aztán sajnos mennek a süllyesztőbe. És legközelebb megint elhangzik a kérdés, hogy ki mit ajánl…

Hol találsz ötleteket?

Van pedig nem egy olyan weboldal is, amelyik több cikkben is összeállított egy-egy csokrot, milyen könyveket érdemes beszerezni a srácoknak. Itt a srácneveldén is találtok már pár ilyen gyűjteményt. Nézd meg pl ezt és ezt a cikket! Nagyobbaknak itt találsz könyveket! A kedvenc könyvem pályázaton maguk a srácok ajánlották a kedvenceiket, nézz körül!

Sok könyvet olvas a fiad? Itt a segítség!

A Könyvtári Intézet munkatársai olyan adatbázist hoztak létre, ahol a rengeteg könyv közül lehet úgy válogatni, hogy melyiket ajánlják fiúknak, lehet úgy válogatni, hogy melyik korcsoportnak (műfajra, alkalomra is lehet szűrni). Ennyi könyvet egy helyen!
Nézd meg, keress, kutass újabb könyveket, olvasnivalókat a kisfiadnak! Ha első ránézésre megtetszik valamelyik, kattints a képre és nézd meg a részleteket! Itt már látogatói értékeléseket is találhatsz, ami segíthet a döntésben, amellett, hogy természetesen elolvashatod a könyv ismertetőjét, és a legfontosabb tudnivalókat!

Ismersz hasonló gyűjteményt? Ha tudsz még olyan lehetőségről, ahol sok-sok könyv ismertetőjét lehet elolvasni, ahol nemek, életkor szerint csoportosították a könyvajánlókat, kérlek szólj!

(Tudtad, hogy a fiúknak ritkábban vesznek ajándékba könyvet? Itt az alkalom, hogy ezen változtassunk! :) )

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Kép: Pixabay.com

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.