Nógrádi Gábor, Nógrádi Gergely, Cakó Ferenc: Idenézek, odanézek

idenezek_odanezek

Nógrádi Gábor, Nógrádi Gergely, Cakó Ferenc: Idenézek, odanézek c. verses könyve a közlekedési táblákról, szabályokról szól, ún. KRESZ-lexikon. Azoknak a fiúknak ajánlom, akiket érdekel a közlekedés, a táblák sokfélesége az utakon, a városokban vagy éppen az információs táblák egy intézményen, épületen belül (pl. lift, wc, exit, stb.).

Nemcsak KRESZ-táblák

Sőt még a strandon és a parkokban felfedezhető tábláknak is szenteltek a szerzők egy-egy oldalt.
Ezen kívül a különböző sportágak jeleit is sorba veszik, amikkel általában a tévé képernyőjén a sportműsorokban találkozhatunk leggyakrabban.
Mivel mi kisebb városban élünk ezért a villamosról, troliról és a metróról is ebből a könyvből hallott a fiam először.

Vicces, verses KRESZ

Tehát sokszínű, sokrétű a könyv és annál inkább vicces és fülbemászó rímeivel akár már egy 3 éves fiút is leköthet. A fiam kb. 3,5 éves lehetett, amikor megkaptuk és mivel ő már 5 hónaposan kíváncsian figyelte a forgalmat az utcán, így sokszor kellett neki olvasni a versikéket esténként. Van, amelyiket már kívülről fújjuk. :-)
Közben pedig szép lassan megtanulgatta a táblák jelentését és ha utazunk, ő is figyeli mi történik, melyik tábla mit mutat és rengeteget kérdez a szabályokkal és azok megszegésével kapcsolatban.

idenezek_odanezek

Vidám képek

A könyv illusztrációi is tetszetősek, megmutatják, hogyan kell pontosan értelmezni a közlekedési táblákat, szabályokat. Teljes két oldalas mozgalmas képeket képzeljünk el, amik egy város vagy egy országút részletét ábrázolják és akár el is mesélheti a fiunk, hogy hol, mi történik és mit kellene esetleg másképp csinálni, hogy mindenki biztonságban legyen.
Ha valaki nagyon szemfüles, még vicces helyzeteket, kisebb jeleneteket is felfedezhet a rajzokban, amik plusz poénként hathatnak az amúgy is mosolyt csaló versikék mellett.

Szerintem a kevésbé autómániás fiúknak is jó választás lehet, mivel szinte mindegyik versben van valami figyelemfelkeltő azon túl, hogy mindegyik rímel.

Köszönjük, Zsuzsi, a könyvajánlót! Mindenkinek hasonló élményeket a könyv olvasásakor!

(Nézd meg Zsuzsi kreatív alkotásait is az ékszeres blogján!)

Hol szerezhető be a könyv? Nézd meg itt! >>

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.