Programok fiúknak: Állatkert

allatkert

Szerintem minden kis- és nagyfiúnak van valamilyen kedvenc állata. Kinek a nagymacskák, kinek a mackók, kinek a majmok, de biztosan van olyan is, aki az aranyhalak, vagy akár az elefántok nagy rajongója. Magyarországon több állatkert is várja a kis kíváncsiakat, egyre szebb környezetben.

Egyre szebb állatkertek

Az utóbbi 20 évben viszonylag gyakran voltam a fiaimmal az állatkertben, ez idő alatt is hatalmas változásokat tapasztaltam a budapesti állatkertben, de a többi általunk látogatott állatkert is mindig újít valamit. Már nem az a jellemző, hogy a ketrec egyik oldalán állunk és elérhetetlen távolságban csodáljuk az állatokat, mint gyerekkoromban. Már vannak állatsimogatók, üvegfalak, ahol szinte hozzáérhetünk az állatokhoz, érdekes feladatok (valamilyen kalandjáték, állomásokkal), látványetetések, bemutatók, amik még különlegesebbé teszik az állatkerti sétát.

Kisfiúkkal az állatkertben

Az egészen aprócska kisfiúk néha okoznak meglepetéseket. Nem biztos, hogy nekik is az lesz az élmény, amit mi, szülők annak gondolunk. Könnyen előfordulhat, hogy a játszótér, az állatkerti kiskocsi, vagy egy állatkerti traktor sokkal izgalmasabbnak ígérkezik, mint a körülöttünk ugrabugráló mókusok, hosszúnyakú zsiráfok, vagy bármilyen más állat. Semmi gond! A gyerek így is jól fogja érezni magát, az állatokat pedig majd megnézi később.

allatkert
Eljön aztán az az idő, amikor már ő is kíváncsian nézi, melyik állat mitől különleges, ő is kér állateledelt, mert mindenképpen etetni akar. Véletlenül sem hagyná ki az állatsimogatót, hisz manapság sok kisgyerek csak itt tud ilyen közel kerülni bármilyen állathoz.

Kamaszokkal az állatkertben

Mi magunk is úgy voltunk vele és szerintem nem vagyunk ezzel egyedül, hogy egy bizonyos kor után már nem igazán vittük a gyerkőcöket az állatkertbe! Szeretném a kamaszok szüleit is arra biztatni, hogy amikor éppen valamilyen közös programon törik a fejüket, jusson eszükbe újra az állatkert! Már nem ugyanaz érdekli a srácokat, mint kisebb korukban. Már gondolnak arra, mit tanultak biológián, mit láttak a tévében, már tudományos oldalról is közelítenek minden újabb látnivalóhoz, úgyhogy észre sem vesszük és hosszú órákra is magával ragad minket az állatkert akkor is, ha kamaszokkal vagyunk!

A nagy melegben jól jött, hogy sok ivóvizes csap is van kint és rengeteg párakapu hűsített a budapesti állatkertben!

Újra és újra érdemes visszatérni! Mindig szolgál valami újdonsággal egy állatkert! Akkor is, ha nincs új állat, vagy átalakítás. Az állatok is minden nap mások!

Jó szórakozást!

Melyik állatkert van közel hozzátok? Hova mentek legközelebb?

Köszönöm, ha lájkolod és/vagy megosztod a cikket!
Csatlakozz te is a fiús szülőkhöz, csatlakozz a Srácneveldéhez a Facebookon is!

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!
Képek: Pixabay.com

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.