Társasjátékok – Colt Express

colt_express

Banditák, seriff, fegyverek, kincsek – kell ennél több egy fiúnak? A Colt Express játékban mindez megtalálható. Egy stratégiai társasjáték (nemcsak) fiúknak.

A Colt Express játék előkészítése

Amikor kibontjátok a játékot, készüljetek fel egy kreatív félórára! Ahhoz ugyanis, hogy egyáltalán elkezdhessetek játszani, előbb össze kell szerelni a “pályát”, vagyis a vonatot. (Aki nem igazán szereti az ilyen barkácsolós programot, annak kell egy kis türelem, hisz nem lehet rögtön elkezdeni a játékot!) Erre a mókára csak egyszer van szükség, utána a dobozban már megvan a helye minden egyes vagonnak, nem kell mindig szétszedni!

Vonatrablás

Ha ezt az akadályt leküzdöttük, akkor kezdődhet a játék. Elsőre nem is olyan egyszerű. Nem hagyományos pályán kell játszani: a vonaton kell elhelyezni a figuráinkat, a kincseket. Nemcsak egy szinten kell majd lépegetni, hiszen néha felmennek a játékosok a tetőre, néha pedig vissza a vagonokba, vagy akár a mozdonyba. Nem hagyományos a játék menete sem. Nem egyszerűen dobókocka, lép, kiesik, vagy nem, stb. Először kell eldönteni, hogy a következő körökben miket akarok lépni (kártyák segítségével), majd ezután kezdődhet a lépések sora. Persze közben lehet, hogy rájössz, hogy nem volt jó ötlet, amit lépni akartál, de ekkor már nincs visszaút! Meg kell próbálni megjegyezni, kitalálni az ellenfelek mozgását is, figyelni kell a kincseket is a vonaton, de a legalaposabb terveket is áthúzhatja időnként a többiek lépése, érhetnek meglepetések! Pont ettől lesz izgalmas a játék!

Gyorsan megtanulhatóak, könnyen követhetők a szabályok, a játékidő ideális, 1 órán belül még 6 játékossal is vége van egy menetnek.

Győzd le az ellenfeleidet, gyűjtsd össze te a legtöbb kincset és nyerj! Jó szórakozást!

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.