Ügyeskedő: Karácsonyfadísz dekorgumiból

karácsonyfadísz

Ma már szinte minden kreatív boltban, sőt a nagy áruházakban is kapható a dekorgumi különböző színekben, méretben. Sőt, mindenféle figurák is készülnek dekorgumiból, amik sokszor öntapadósak, tehát még ragasztó sem kell hozzá. Persze, nem biztos, hogy éppen karácsonyi figurákat sikerül beszerezni dekorgumiból, de semmi gond, van olló a háznál, nem?

 

Mire lesz szükséged?

  • dekorgumi lapok különböző színekben
  • dekorgumi figurák, vagy flitterek, színes tollak
  • ragasztó
  • olló
  • zsinór

Elkészítés:

Ha szeretnéd, hogy a karácsonyfátok tele legyen a kisfiad alkotásaival, bátran add a kezébe a dekorgumit, könnyű vele bánni. Előbb rajzoljatok díszeket, majd vágjátok ki a megfelelő alakzatot a dekorgumiból. Lehet gömb, csepp, karácsonyfa, mézeskalács, ami csak éppen eszetekbe jut.

karácsonyfa

Következő lépés, hogy ezeket az alapokat dekoráljátok ki.
Ha egyszerű gömböt, cseppet akartok, akkor használjatok csilli-villi tollakat, flittereket, vagy másik színű dekorgumi elemeket. Rajzoljatok, ragasszatok, de vigyázzatok a ragasztóval. Olyan ragasztót használjatok, ami nem tesz kárt a dekorgumiban – a hobbiboltokban biztos, hogy tudnak segíteni a megfelelő ragasztó kiválasztásában, valamilyen hobbi-ragasztót keressetek.

mézeskalács-figuramikulásdísz

Ha mézeskalács-figurát, esetleg mikulást készítetek a fára, akkor inkább több színű dekorgumiból készítsétek el a különböző ruhadarabokat, szakállat, vagy arcot, tollal csak a szemet, szájat rajzoljátok meg.

díszekhóember

Ha elkészült a dekorgumi-dísz, akkor egy hegyes ollóval fúrjatok egy pici lyukat a tetejére, fűzzetek bele szalagot, zsinórt, fonalat és már akaszthatjátok is a fára!

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

Hozzászólások

hozzászólás


Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.