Ügyeskedő: karácsonyfadíszek gyöngyökből 2.

karácsonyfadísz

Ha kipróbáltátok már a gyöngyfűzést fiúkkal, akkor már bizonyára tudjátok, hogy ez a móka a srácoknak is bejön. A módszer ugyanaz, mint a korábbi gyöngyből készített dísz esetében, csak most más formát adunk a karácsonyfadíszeknek.
Gyorsabban telnek a napok is, ha az egyre türelmetlenebb gyereksereg aktívan tölti a szabadidejét, és rendkívül büszke is lesz magára az a kisfiú, aki saját készítésű díszeit akaszthatja a karácsonyfára (de ajándéknak sem rossz egy-egy karácsonyfadísz)!

Csavart dísz

Mire lesz szükséged?

  • vékony, hajlékony drót
  • piros, fehér, zöld gyöngy
  • fogó

karácsonyfadísz karácsonyfadísz

Elkészítés:

A drótból kb 15 cm hosszú darabokat vágunk. Az egyik végét úgy visszahajtjuk, hogy a gyöngy ne csússzon le róla, ezután felváltva felfűzzük rá a piros, fehér, másik drótra a zöld, fehér gyöngyöket. Amikor kb 3 cm van még a drótból, akkor nem fűzzük tovább, hanem csigavonalban feltekerjük ezt a rövid drótvéget. A gyöngyfüzért csavarosra formázzuk (ha elég hajlékony a drót, akkor kézzel is megoldható, ha kézzel nem megy, akkor a fogó segítségével).
A kész karácsonyfadíszek a drótnál fogva fel is akaszthatók a fára!

 

Koszorú

Mire lesz szükséged?

  • piros zseníliadrót
  • piros gyöngy (lehetőleg gömb alakú)
  • zöld gyöngy

(Fontos, hogy a gyöngy olyan méretű legyen, hogy a zseníliára fel lehessen fűzni – nagy méretű gyöngyöt, esetleg vasalható gyöngyöt érdemes keresni a boltokban!)

karácsonyfadísz

karácsonyfadíszElkészítése:

A zsenília két végét a gyöngyfűzés után masnira formázzuk, tehát úgy kell elosztani a gyöngyöket, hogy az elején és a végén kb ugyanolyan hosszan maradjon ki a zsenília. A gyöngyök méretétől és formájától függően kb 4-5 zöld gyöngy után fűzzünk fel egy pirosat a zseníliára. Első és utolsó gyöngynek érdemes pirosat felfűzni. A kész füzérből formázzunk koszorút, majd a zseníliadrót kimaradó végeit hajlítsuk masni alakúra.
Tehetünk a kész koszorúra fonalat is, de akár akasztó nélkül is fel lehet helyezni az ágakra ezeket a karácsonyfadíszeket!

Karácsonyfacsipesz >>
Díszek dekorgumiból >>

Ne maradj le a Srácnevelde újdonságairól, legfrissebb híreiről! Itt iratkozz fel az értesítőre és ajándék e-bookot küldök Neked!
Hetente egyszer pedig kapsz egy összefoglalót a legfontosabb cikkekről.


Adataid megadása önkéntes!
A gombra kattintva hozzájárulsz adataid tárolásához és elfogadod a szabályzatot, melyet itt olvashatsz!

 

Hozzászólások

hozzászólás


Hozzászólások

Ügyeskedő: karácsonyfadíszek gyöngyökből 2. — 1 hozzászólás

  1. A gyöngyfűzést mi is próbáltuk, míg kicsi volt a fiam. A legjobb módszer a kézügyesség fejlesztésére. Csak javasolni tudom mindenkinek próbálják ki. A fiúk örömmel készítenek majd karkötőt gyöngysort anyunak óvónéninek ismerős kislánynak, hiszen ezekért bezsebelhetnek egy csomó elismerő dicsérő szót.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.